Paracord

In het kort. Paracord is zeer sterk parachutekoord dat zijn oorsprong kent in het gebruik door Amerikaanse parachutisten. Zoals je wel zal vermoeden heeft paracord dan ook een enorm hoge breekkracht waardoor dit product voor verschillende doeleinden kan gebruikt worden.

 

Paracord bestaat in meerdere types (diktes) van touw. Halters&collars werkt met 3 verschillende types. Dit houd in dat al onze knopen (patronen) in 3 verschillende breedtes gemaakt kunnen worden. Zo is er zeker voor ieder wat wils. 

 


                                                      Leder

Binnenkort starten wij ook met het werken met leder. Halters&Collars gaat 4 vaste basiskleuren in leder gebruiken voor het vervaardigen van de producten, nl. zwart, donker bruin, cognac en natuur. Halsbanden en halsters kunnen wel in verschillende kleuren worden onderlegd.

 


Biothane

Biothane is een zeer sterk en duurzaam materiaal. Het materiaal lijkt op een soort mengeling tussen leer en rubber, maar dan diervriendelijk. Het is de perfecte vervanger voor o.a. leer of nylon. Bij Halters&Collars gebruiken wij biothane enkel als sluiting voor halsbanden naast onze lederen sluitingen, dit zal ook enkel in 4 vaste kleuren zijn, nl. zwart, donker bruin, cognac en beige. Wenst u toch een biothane sluiting in een andere kleur dan moeten ook wij deze bestellen, hierdoor zal uw bestelling dan ook meer tijd in beslag nemen.

 


Gespen en holnieten

Bij Halters&Collars werken wij met gespen en holnieten in de kleuren chroom, messing en antiek brons. Zou u toch graag een andere kleur van gesp willen dan kunnen wij deze bestellen maar hierdoor zal het ook langer duren voor uw bestelling gereed is.